Idős, beteg embert vert át gy férfi, hogy megszerezze ingatlanjait

2021.05.21. 11:31

Egy koros, és rendkívül rossz fizikai és szellemi állapotban lévő embert játszott ki R. Attila, aki eltartási szerződést között az idős személlyel, azonban a megállapodás törvénytelen volt, ráadásul annak megkötése után az eltartottat gyanús baleset érte, melybe belehalt –  tájékoztat róla a rendőrség portálja.

A police.hu beszámol róla, hogy nyomozók kiderítették, hogy R. Attila két évvel ezelőtt, 2019-ben megismerkedett egy idős férfival, akiről megtudta, hogy két nagy értékű ingatlannal rendelkezik Budapesten és Balatonkenesén, továbbá tudomást szerzett arról is, hogy súlyos betegségben szenved.     

A férfi azért, hogy az ötvenötmillió forint összértékű ingatlanokat megszerezze, az idős férfi bizalmába férkőzött és 2020. első felében eltartási szerződést kötött vele, azonban annak aláírása időpontjában nem volt jogosult a szerződés megkötésére, mivel cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt állt.

A „jótevő” a megállapodás megkötése után az enyingi otthonában szállásolta el az idős férfit, aki 2020. június 4-én tisztázatlan körülmények között elesett, a mentők kórházba vitték, ahol a szakszerű orvosi felügyelet és ellátás ellenére 2020. június 14-én elhunyt.

A haláleset után mindössze tizenkét nappal már el is adta a frissen szerzett balatoni ingatlanját R. Attila. 

A férfi házához 2021. május 19-én hajnalban nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök, ahol elfogták a csalót az otthonában, majd ott a nyomozók kutatást végeztek, és a vagyonelkobzás biztosítása érdekében az eltartási szerződésben szereplő budapesti ingatlant zár alá vették. 

A gyanúsítottat a KR NNI munkatársai kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a nyomozás felügyeletét ellátó Veszprémi Járási Ügyészség felé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport