A TEK ment a férfiért, aki agyba-főbe verte a feleségét

2021.05.21. 10:41

A Terrorelhárítási Központ rendőrei fogták el a negyvenőt éves T. Zsoltot Cegléden, aki néhány nappal korábban autójába tuszkolta válófélben lévő feleségét, akit előbb agyba-főbe vert, majd egy késsel fenyegette és meg akarta ölni – olvasható a rendőrség weboldalán

A police.hu hírt ad róla, hogy a Nagykőrösi munkahelyéről indult hazafelé 2021. május 19-én késő délután egy negyvenöt éves nő, amikor válófélben lévő férje rátámadt, megragadta a karját, berángatta kocsijába és Cegléd felé indult el vele. 

Útközben folyamatosan ököllel ütötte az asszonyt, miközben ordítozva, féltékenyen kérte számon felesége új párjának létezését. A települést elhagyva egy kietlen dűlőútra kanyarodott, megállt és előhúzott egy kést.

Előbb a nő torkához szorította a kést, majd oldalához nyomta és közölte a feleségével, hogy előbb vele végez, majd magával. Korábbi párja kezét meg is sebezte és továbbra is ütötte az arcát. Az elrabolt asszony valahogy képes volt elhagyni az autót, de néhány lépés után összeesett, férje a hajánál fogva ráncigálta vissza a kocsiba, miközben tajtékzott, hogy élve onnan nem távoznak. Az asszony hiába könyörgött, férje nem tágított, sőt azt mondta: „intéztem fegyvert is”.

A gyilkosságról csak azzal tudta lebeszélni a férfit a nő, hogy azt kérte, hogy hadd búcsúzhasson el közös lányuk unokájától. 

A lányukkal folytatott beszélgetés hatására a férfi visszavitte az asszonyt munkahelyéhez, elengedte annak fejében, hogy nem szól a rendőrségnek, majd elhajtott.

A házaspár gyermeke hívta a rendőröket, ők pedig mentőt. Az elrabolt és összevert nőt kórházba vitték, zúzódásain és vágott karsérülésén kívül eltört az orra is. Sérülései nyolc napon túl gyógyulnak.

A riasztott rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték az erőszakos férfi elfogásához. T. Zsoltot Cegléden élő édeanyja lakásán kapták el, aki beismerte a tettét, ám részletes vallomást nem tett, csak annyit mondott, fegyvere nincs, annak beszerzését csak fenyegetésnek szánta.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése és testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett férfi ellen, egyben kezdeményezték letartóztatását.