Rendkívüli hír! Pénteken kisüt a nap!

2021.05.21. 06:25

Pénteken a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik, számottevő csapadék sehol sem valószínű. Sokfelé megélénkül, nyugaton megerősödik a déli-délnyugati szél. Hajnalban 2 és 9, napközben 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Ezzel szemben szombaton nem lesz ilyen nagylelkű az időjárás, vagy bárki, aki azt irányítja, ugyanis felhősebb időre van kilátás, és több tájegységen is

kialakulhat kisebb eső, zápor. (Újra. A hét korábbi részéhez hasonlóan.)

Szóval kicsit kontrasztos lesz a pünkösdi időjárás. A délnyugati szelet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik. Délután 15 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet, északnyugaton lehet a leghűvösebb, délkeleten pedig a legmelegebb idő.

Vasárnap kezdetben többfelé, délután már kevesebb helyen számíthatunk esőre, záporra. A nyugati-északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 15 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A jövő hét elején a szárazabb időszakok mellett több hullámban érkezhet eső, zápor, zivatar. A szél is többfelé élénk lehet. Hétfőn 18-26 fokot mérhetünk, kedden északnyugaton 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, keleten, délkeleten viszont akár a 30 fokot is megközelíthetjük.