Fideszes fellegvár országgyűlési képviselőjelöltje lett Fürjes Balázs

DSC00345
2021.05.22. 07:35 Módosítva: 2021.05.22. 07:50
A tehetséget nem pártalapon osztják, és a legjobb budai megoldások megtalálásához szükség van egymásra, át kell lépni a párthatárokon – írta közösségi oldalán a politikus.

Fürjes Balázs elvállalta, és ő lesz a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest III. választókerületében, amely a teljes 12. kerületet és a 2. kerület egy jó részét fedi le. Ezt a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be a politikus szombaton. „Budapest a munkám, Buda az otthonom. Ide hazajövök. Szeretem Budát, ezer szállal kötődöm ide. (...) Buda remek hely, de kihívás azért itt is akad. Szükség van a megoldásokra” – hangzik el a bejelentésben. 



A videóhoz tartozó bejegyzésben azt írta, megtisztelő a felkérés, amit Pokorni Zoltántól kapott.

Komoly munka, felelős döntést kíván. Rögtön tudtam, nem én számítok. Az igazi kérdés, hogy hasznára lehetek-e a budaiaknak, tudok-e tenni Budáért. Hogy ebben tisztán lássak, társakra és együttműködésre volt szükségem. Mélyen hiszek a párbeszéd, a közös munka erejében, ezért a családi kupaktanács döntése előtt kérdeztem, figyeltem, tanultam.

Fürjes úgy folytatja, 

Sokakkal és sokat beszélgettem. Sok budaival. Boltossal, hentessel, időssel és fiatallal. Szerényebben és tehetősebben élővel. Családossal, gyerekét egyedül nevelővel, önállóan élővel. Orvosokkal, kétkezi munkással, fodrásszal, tanárral, ápolókkal. Barátaimmal, családtagjaimmal. A budai polgárokkal. Önkormányzati képviselőkkel, Pokorni polgármesterrel, Varga Mihály és Gulyás Gergely parlamenti képviselőkkel. A 2. kerületi ellenzéki polgármesterrel, Őrsi Gergellyel.

Mint hangsúlyozza, meggyőződése, hogy „a tehetséget nem pártalapon osztják, és a legjobb budai megoldások megtalálásához szükségünk van egymásra, át kell lépnünk a párthatárokon.”

Biztos lettem benne: a budaiakat meghallgatva, velük együtt dolgozva tudnék tenni közös otthonunkért. Ezért a képviselő-jelöltséget vállalom, elindulok. Budai megoldások és polgári Magyarország – ha megtisztelnek bizalmukkal, ezért fogok dolgozni az Országgyűlésben.

Fürjes 2011 óta a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként dolgozik, 2015 és 2017 között elnöke volt a Budapest 2024 olimpiai pályázatnak és tagja a budapesti FINA vizes világbajnokság szervezőbizottságának.

Kormányzati felelősként irányította Budapest sikeres pályázatát a 2022-es férfikézilabda-Európa-bajnokságra, a 2023-as IAAF atlétikai világbajnokságra, valamint a 2027-es FINA vizes világbajnokságra.

Kormánybiztosként több nagyberuházás megvalósítását segítette, mint amilyen a Ludovika Campus, a Gül Baba, a Duna Aréna, a MOME vagy a Puskás Aréna.

2004 óta kuratóriumi tagja a Fővárosi Közmunkák Tanácsa Közalapítványnak, 2018 májusa óta pedig a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

(Borítókép: Trenka Attila / Index)