Leszorítósdit játszott, most közúti veszélyeztetéssel vádolják

2021.05.22. 19:23 Módosítva: 2021.05.22. 19:23

Hajszálra hasonló leszorítósdikról számolt be a Police.hu. Két vezető is így kívánta megleckéztetni autóstársát, amivel mindketten kimerítették a közúti veszélyeztetés bűncselekményét. 

Az egyik eset még tavaly ősszel történt. 2020. október 24-én utánfutós járművel hajtott egy tiszakécskei férfi az 54-es főúton, amikor észrevette, hogy szemből érkezik egy ismerőse, akivel korábban elszámolási vitába keveredtek. Ezért szándékosan áttért a szemközti sávba, hogy megállásra kényszerítse a másik sofőrt. A szemből érkező vezető a veszélyt észlelve vészfékezett és jobbra kapta a kormányt, így el tudta kerülni az ütközést. A manőver után folytatta útját Kecskemét felé, ám a másik sofőr nem nyugodott bele sikertelenségébe, és utána ment. Mikor utolérte, előzésébe kezdett, és teljesen ráhúzódott a másik járműre, hogy megállásra késztesse. Ezzel többszörösen kimerítette a közúti veszélyeztetés fogalmát. A 44 éves férfi ügyét a kecskeméti rendőrök most vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

A másik ehhez hasonló történet egészen friss. Egy kamionos két napja az M7-esen teremtett életveszélyes helyzetet, amikor korábbi közlekedési konfliktusát úgy kívánta megtorolni, hogy ráhúzta a kormányt egy kollégájára. A két járművezető egy előzésnél különbözött össze az autópályán. A lehagyott román kamionos úgy döntött, hogy megleckézteti a másik sofőrt, így amikor annak járművét Balatonfenyvesnél utolérte, úgy váltott forgalmi sávot, hogy a mellette haladó járművezetőt hirtelen fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette. A sértett ezután segítséget kért, így a 46 éves elkövetőt még aznap este elfogták a biharkeresztesi rendőrök a nagykereki határátkelőnél, és átadtak a fonyódi nyomozóknak.