Retró IC-k indulnak a Balatonra

2021.05.22. 15:37

Akinek a Balaton a riviéra, az szombattól pünkösdhétfőig a 80-as évek hangulatát idéző retró InterCity-szerelvénnyel is kirándulhat Budapestről Keszthelyre.  

A Déli pályaudvarról induló Balaton InterCity-járatot egy korabeli Gigant villanymozdony továbbítja a magyar tenger partjára. A szerelvény két, menetirányba forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsiból, egy WRm nosztalgia-étkezőkocsiból, három másodosztályú és egy elsőosztályú, klasszikus megjelenésű fülkés kocsiból, valamint egy poggyászkocsiból áll. 

Mivel a 80-as években gyártott mozdony nem egy sebességrekorder, menet közben alighanem meg is éhezik az utas, ami nem tragédia, mert az étlapon is retró fogások szerepelnek: egyebek között babgulyással, marhapörkölttel és sertéscsülökkel lehet elcsapni az éhséget, utána pedig a korabeli Utasellátó-címkével ellátott csokiroló és saját logós kézműves sör fogyasztható a fedélzeten. 

Az evés-ivást leszámítva mindenesetre változatlanul kötelező az orrot és a szájat is eltakaró maszk viselése a vonatokon és az állomások, megállóhelyek területén. Az étkezőkocsiban csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek és a velük utazó gyerekek fogyaszthatnak.