A börtönből üzent Kertész Ágnes, aki kegyelmet kapott az elnöktől

2021.05.24. 15:15

Nagyon szépen köszönöm a köztársasági elnök úrnak és mindenkinek, aki segített ebben az ügyben, hogy most már tényleg a végén vagyok – üzente Kertész Ágnes, aki emberölés kísérlete miatt 2019. április 25. óta van fogságban.

Az ítélet szerint Kertész Ágnes kábítószert tett férje italába, majd többször is megszúrta a férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nő hiába próbálta a bíróságon bizonyítani, hogy több éve bántalmazó kapcsolatban élt, és a férje válogatott pszichés módszerekkel kínozta, érveit nem vették figyelembe. 

Kertész Ágnes eddigi büntetését fegyházban töltötte, majd egy héttel ezelőtt, május 17-én jött a hír, hogy Áder János köztársasági elnök a tíz év fegyházbüntetést öt év fogházra mérsékelte. Az elítélt nőt átszállították egy másik intézménybe, a kegyelmi határozat óta most nyilatkozott először a Heti Naplónak. 

Miután átszállítottak egy másik intézménybe, igazából ott fogtam fel, hogy ez tényleg megtörtént, tényleg velem történt meg. Akkor kezdtem el nagyon sírni. Még mindig alig hiszem el ezt az egész változást. [...] Szeretném elfelejteni ezt az egészet, és mielőbb szeretném lezárni a gyermekelhelyezési pert a gyermekem számára a legmegfelelőbb módon. A legfontosabb, hogy a kislányomat végre magam mellett tudjam. Küzdeni fogok azért, hogy vissza tudjam szerezni

 – mondta Kertész Ágnes, hozzátéve: ha kiszabadul, nem szeretne találkozni a férjével.