Száznyolcvanmilliót érő kábítószer volt a panellakásban berendezett droglaborban

2021.05.26. 09:14

Ismét egy lakásban berendezett droglaboron ütöttek rajta a rendőrök, ezúttal egy gödöllői panelház egyik ingatlanjában felállított kémiai műhelyt számoltak fel, ahol száznyolcvanmilliót érő kábítószert, készpénzt és különféle berendezéseket is lefoglaltak a nyomozók – tájékoztat a rendőrség

A police.hu beszámolójából kiderül, hogy három férfi egy ideje kábítószer előállításával és terjesztésével foglalatoskodott, akik egy gödöllői panellakásba vitték az alapanyagokat, a házi termelést a fürdőszobában végezték, és az elkészült, közel tizenöt kilogramm fehér, krémes anyag tizenhat zacskóba adagolva várta további sorsát a fagyasztó polcain.

A lakásban a rendőrök fóliázógépet, digitális mérleget, keverőedényeket, valamint a drog összetevőit: koffeinport, kénsavval és opioiddal (alfa-metilfentanil) teli kannákat találtak. A kábítószert készítő és áruló személyek autóiban 1,4 millió forintot és 1900 eurót is találtak.

A lefoglalt hozzávalókból nagyjából negyvenöt kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, így 

a hónapok óta tartó információszerzés alapján kivitelezett akcióval a rendőrök közel száznyolcvanmillió forint kiskereskedelmi értékkel bíró drog utcára kerülését akadályozták meg.

Az egyik előállított, az ötvenhét éves F. Richárd nem tett vallomást, a harminchárom éves budapesti Gy. István tagadott, az ötvennyolc éves kerepesi K. István részben beismerő vallomást tett.