Gyurcsány Ferenc elárulta, miért nem készül film Orbán Viktorról

2021.05.27. 12:01 Módosítva: 2021.05.27. 12:01

Csütörtökön sem álltak le a politikusok. Újra és újra megihlette őket az őszödi beszéd évfordulója. Gyurcsány Ferenc ma például elárulta, miért nem forgat filmet Orbán Viktorról. Kocsis Máté pedig lehazugozta a volt miniszterelnököt.

Szerdán volt tizenöt éve annak, hogy Gyurcsány Ferenc elmondta balatonőszödi híres, hírhedt beszédét. Az évfordulón egy motoros futár jelent meg az Index szerkesztőségében, aki behozta egy pendrive-on az ELK*RTUK című film előzetesét. Kálomista Gábor producer krimije a volt miniszterelnök beszédét és az azt követő eseményeket dolgozza fel.

Aztán tegnap óta mintha elkattant volna mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politikusoknál valami. Megállás nélkül fejtik ki véleményüket itt-ott, de leginkább a Facebookon. A sort a miniszterelnök kezdte. Orbán Viktor azt kérdezte a követőitől, hogy mivel foglalatoskodtak akkor, amikor Gyurcsány Ferenc megtartotta az őszödi beszédet. A kormányfő el is árulta, hogy akkor épp kocsiban ült, és meg is kellett állnia. 

Természetesen Gyurcsány Ferenc nem hagyta szó nélkül, azonnal visszakérdezett, 

és te hol voltál, amikor a Fidesz szétlopta az egész országot? 

– firtatta a Demokratikus Koalíció elnöke. Majd videóban is üzent Orbán Viktornak. A többi között arról beszélt, hogy szerinte a kormányfő nagyon lent van, hogy 2021 májusában azzal foglalkozik, mi volt 2006. május 26-án.

Ventilálsz, nyilvánvalóan problémád van

– vágta oda Orbán Viktornak Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy valami nagyon beakadt a kormányfőnél.

Nem készül Orbán Viktorról film

Csütörtök reggel pedig arról írt, hogy sokan megkérdezték tőle, miért nem csinálnak filmet a kormányváltás után arról, hogy mit loptak el Orbán Viktorék. Mire Gyurcsány Ferenc több érvet is felsorakoztatott:

  • mert ez lenne a világ leghosszabb filmje, mi meg másban akarunk világrekordokat dönteni,
  • mert van 99 jobb ötletem arra, hogy mire költsünk 800 millió forintot,
  • mert a következő kormány nem filmgyártással, hanem a fideszes bűnözők elszámoltatásával és a kormányzással lesz elfoglalva.
  • +1 Senkit nem tudnánk rávenni, hogy játssza el Orbán Viktort.

Néhány órával később a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán hazugsággal vádolta meg Gyurcsány Ferencet, mert a DK politikusa azt állította, hogy közpénzből készült az ELK*RTUK című film.

Gyurcsány Ferencnek, amikor mozog a szája, vagy hazudik, vagy iszik. Most épp azzal vádaskodik, hogy 800 millió közpénzből készült a róla szóló film. De hát nem közpénzből készült! Megint hazudik. Újra és újra. Beteges. Erről szól az ő története, és erről szól a film is. Azért fél tőle, mert tisztában van vele: őt a saját múltja fogja legyőzni

– fogalmazott Kocsis Máté.

Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után, Budapesten és más városokban erőszakba torkolló, rendőrségi túlkapások szegélyezte tüntetéssorozatot kezdődtek. Kálomista Gábor ezeket az eseményeket vitte filmvászonra. A producerrel készült indexes interjút itt lehet elolvasni.