Lekapcsolták a drogbandát, 16 helyszínen csaptak le a nyomozók

2021.05.27. 22:13

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vezetésével szerdán összehangolt rajtaütés keretében 16 helyszínen egyszerre tartottak kutatást. A rendőrök kábítószer-terjesztőket és fogyasztókat fogtak el, a szegedi mellett hódmezővásárhelyi, kisteleki, szolnoki és kiskunalasi ingatlanokban.

Az adatok alapján a hálózatot 2020 novemberében egy 30 éves szegedi férfi hozta létre, aki barátnőjével, két nővérével és ismerősével terjesztette a drogot, amit egy szolnoki férfitól szerzett be. A nők adagolták és csomagolták, majd a férfi utasítására a megbeszélt helyen és időben, harmadik társukkal a vásárlóknak átadták a kábítószert. Fogyasztóik közt kisteleki, hódmezővásárhelyi, kiskunmajsai, kiskunhalasi, valamint szegedi kliensek is voltak.

A rajtatütésben részt vettek a csongrádi nyomozók bevetési egységei, a hódmezővásárhelyi, a kisteleki és a szegedi nyomozók és járőrök, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal is.

A rendőrök több száz gramm úgynevezett kristályt és marihuánát, valamint az azok kiméréséhez és csomagolásához szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egyidőben több mint 74 millió forint értékű készpénzt, értékpapírt, arany ékszereket és egy Porsche Panamerát foglaltak le, Továbbá zár alá vettek egy házat és egy lakást is, mint bűncselekményből származó vagyont.

A hat feltételezett elkövetőt a rendőrök elfogták, előállították és őrizetbe vették. Ellenük bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.