A Pfizer együttműködési megállapodást kötött a Semmelweis Egyetemmel

2021.05.27. 14:35

A gyógyszeripari kutatás-fejlesztés elősegítése érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Semmelweis Egyetem (SE) és a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. – tájékoztatták az aláíró felek az MTI-t.

A közlemény szerint a klinikai kutatás terén kialakított együttműködés fokozza a Semmelweis Egyetem kutatási és fejlesztési kapacitását, hozzájárul a klinikai gyógyszervizsgálatok számának növeléséhez.

Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: Magyarország folyamatosan az első tíz ország között szerepel az elindított klinikai kutatások számát tekintve azon országok között, ahol a Pfizer működik.

A vállalat 2014 és 2018 között 16,4 milliárd forintot költött Magyarországon klinikai kutatásokra, 2019-ben 1,239 milliárd forint értékben vették igénybe hazai szakemberek és intézmények kutatási szolgáltatásait új terápiás eljárások és gyógyszerek kifejlesztését célzó kutatásaikban.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arról beszélt, hogy az egyetem szakmai felkészültségének és nemzetközi elismertségének bizonyítéka, hogy az intézmény a világ legkiválóbb klinikai vizsgálatokat végző kutatóhelyei közé került.