Jakab Péter: Orbán szerint ő bérből és fizetésből él – persze, másokéból

2021.05.28. 10:21

Az ellenzéki politikusok nem hagyták szó nélkül Orbán Viktor péntek reggeli interjúját, amelyet a Kossuth rádiónak adott. „A járvány azért megviselt bennünket, bérből és fizetésből élőket. Én is közéjük tartozom” − jelentette ki a miniszterelnök.

Jakab Péter szerint Orbán Viktor „nem miniszterelnökként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, hanem tolvajként, aki ellopott egy országot”.  Mint mondta, hazugság, hogy a miniszterelnök tudja, milyen bérből és fizetésből élni.

Egy frászt tudja. Lövése nincs arról, mit jelentenek a bizonytalan mindennapok, ahol csak két dolog biztos: az alacsony fizetés és a növekvő ár

− írta közösségi oldalán a Jobbik elnöke. Mint írta, a bérből és fizetésből élőket valóban megviselte a járvány okozta válság, azonban „a tolvajokat” nem.

Nekik a jövő kiszámítható maradt: dől a lé, ahogy eddig is. Minden más meg legyen a bérből és fizetésből élők baja, ahogy eddig is

− vélekedett az ellenzéki politikus.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje szerint „2022-ben meglepetés fogja érni, mikor pont ezek az emberek fogják leváltani a fideszes Keveseket”.

Ugye úgy érted, hogy a mi bérünkből és fizetésünkből?

− tette fel a kérdést Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Az LMP frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt is hangot adott véleményének a miniszterelnök reggeli interjúja után. Szerinte Orbán Viktor ismét hazudott a költségvetésről. 

ORBÁN nem »együttműködik« KÍNÁVAL, hanem behódol!

– írta a politikus, aki szerint a magyar egyetemeket „elárulták, becsapták, politikai irányítás alá helyezték, és sehol az 1500 milliárd forint uniós pénz, amit Orbán a magyar egyetemeknek ígért”.