Embercsempészeket kapcsoltak le a nyomozók

2021.05.28. 08:58

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást több magyar és bolgár állampolgárral szemben. A gyanúsítottak januártól több mint húsz alkalommal vittek el külföldieket az osztrák–magyar államhatár közelébe, hogy illegálisan Ausztriába jussanak. A magyar és bolgár sofőrök a magyar–szerb határ térségéből és Magyarország mélységéből szállítottak bevándorlókat Ausztria felé.

A gépkocsivezetőkkel szemben több megyei rendőr-főkapitányság indított büntetőeljárásokat embercsempészés bűntett elkövetése miatt.

A rendőrség tovább folytatta a nyomozást, és előállították O. Alahmed 35 éves szír állampolgárt, valamint A. F. Mohamed 39 éves hontalan személyt. A 35 éves férfi egy korábbi embercsempészés miatt folytatott eljárásban bűnügyi felügyelet alatt állt.

A nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A büntetőeljárás folytatódik, az ügyek feltárása folyamatban van.