Páros lábbal szállt bele az MSZP a momentumos Soproni Tamásba

2021.05.28. 21:28

Lila lett a narancs Terézvárosban – legalábbis a helyi MSZP szerint. A Terézvárosi Együttműködés Rendszere című Facebook-bejegyzésében a párt kerületi szervezete azt írja, Soproni Tamás momentumos polgármester a Fidesszel szövetkezve támadta meg az ellenzéki pártok összefogását. 

A hatalmat -vészhelyzetre tekintettel- egyedül gyakorló polgármester indoklás nélkül visszahívta tisztségeiből képviselőnket. Döntését a Momentum és a Fidesz támogatta, de a koalíció nagyobbik része nem

 – hangzik a beszámoló.

Az MSZP szerint úgy tűnik, hiába Terézvárosban a pártok koalíciós akarata, „Soproni Tamás esetében a személyes sértettség, az arrogancia utat tör magának”, ezért állításuk szerint céljai érdekében a helyi Fidesszel is hajlandó összefogni.

Az MSZP úgy véli, a menesztett Bálint Györgyöt egyre gyakrabban kritizálta a momentumos polgármester, leginkább a stílusát. Azt ők is elismerték, hogy valóban nehéz ember, ugyanis „vállalkozói gondolkodással, nehezén tűri a pazarlást, nehezen fogadja be, ha valami nem jó, az úgy maradjon.”

Soproni Tamás polgármester a képviselő és az MSZP helyi elnöke közötti kölcsönszerződés jogerősen megállapított valótlanságára hivatkozva döntött a tisztségből való visszahívás mellett, azonban állításuk szerint a momentumos politikus nem mondott igazat, mivel a polgárjogi vita jelenleg is zajlik a bíróságon.