Gigantikus halszörnyet fogott egy magyar horgász Tokajban

2021.05.28. 20:52

Nagyon ritka a természetnek az a megnyilvánulása, ami egy magyar horgász elé került a tokaji Kovács-tóból, a sportember egy óriási ponty-kárász hibridet fogott ki – olvasható a Pecaverzum oldalán.

ponty.kárász.hibrid
Fotó: Pecaverzum

A beszámolóból kiderül, hogy Grezsu Mihály a tokaji Kovács-tónál két barátjával töltött el két napot.

A célhal a ponty volt, hiszen ebben a tóban bőségesen akadnak húsz kiló felettiek is. Method végszerelékkel horgásztam, és jöttek is szépen a halak, főleg a pecázás vége felé, amikorra már szépen beérett az etetés. Sajnos sok el is ment, mert egy bokros rész előtt próbálkoztam

– mesélte a horgász. 

Azt is elmondta a pecás, hogy a kuriózum hibrid reggel hatkor jött, ekkor már három órája folyamatosan talpon volt, ugyanis egymás után érkeztek a kapások.

Amikor megakasztottam, éreztem, hogy ez nem egy húszkilós hal lesz, hiszen nem küzdött annyira. Először azt hittem, hogy amurt vagy egy kisebb harcsát fárasztok, mert olyan könnyedén jött kifelé. Aztán egyszer csak gondolt egyet, és igencsak engedni kellett neki a féket, mert elég szépen kezdett húzni. Amikor megmerítettük, a barátom vette észre, hogy egy különleges halat sikerült fogni. Láttuk, hogy kárászosan néz ki, de nincs bajsza. Tudtunk róla, hogy ebben a tóban tavaly fogtak már egy ilyen hibridet, ami akkor öt és fél kiló volt. Az enyém viszont kilenc kilót nyomott, úgyhogy nem ugyanaz a hal, hiszen annyit nem hízhatott egy év alatt 

– emlékezett vissza a szerencsés horgász, aki kifejtette, hogy a különleges fogást bejelentette a Magyar Országos Horgász Szövetségnek is, és bekerült a rekordlistába. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport