Csalódott Fekete-Győr András, mert Németh Szilárd és Budai Gyula nem ment el a futóversenyre

2021.05.29. 15:05

Úgy tűnik, hiába várta futóversenyre a fideszes Budai Gyulát és Németh Szilárdot Fekete-Győr András – derül ki a Momentum elnökének Facebook-bejegyzéséből.

Még januárban az Index is beszámolt arról a gigászi szócsatáról, amely Fekete-Győr András és a két fideszes országgyűlési képviselő között robbant ki annak apropóján, hogy a momentumos politikus közölte, „Orbán Gáspár brit elitképzését nehogy már mi, tisztességes magyarok fizessük a dúsgazdag édesapja helyett”. A két fideszes politikus ezért katonaságbeli tapasztalatai nyomán megkérdőjelezte, hogy Fekete-Győr képes lenne-e egy kiképzést végigcsinálni. A Momentum elnöke erre kihívta a két politikust egy erőnléti futóversenyre a Margitszigetre, bár Budai Gyula inkább kettes fogathajtó versenyen mérkőzött volna meg a politikussal, Németh Szilárd pedig csupán egy román nemzeti színekbe bújtatott Fekete-Győr-portrét közölt válasz gyanánt.

A kezdeményezés ettől függetlenül komoly népszerűségnek örvendett, olyannyira, hogy mára időzítve egy Facebook-eseményt is meghirdettek a futóverseny számára. Több mint 1300-an jelezték, hogy ott lesznek, vagy hogy érdeklődnek a derbi iránt.

Csalódniuk kellett, ugyanis úgy tűnik, a titánok harca elmaradt. Bár Fekete-Győr András megjelent a verseny helyszínén, szomorúan kellett konstatálnia, hogy Németh Szilárd és Budai Gyula nem tettek így. A momentumos politikus azt gyanítja, hogy a két fideszes képviselő inkább birkapörkölttel foglalatoskodik valahol.