A külföldi drukker itthon is egyenlőbb lesz a magyarnál, Szél Bernadett kiakadt

2021.05.29. 16:04

Eléggé felháborodott Szél Bernadett azon az új rendelkezésen, amely alapján egy 72 órán belüli negatív PCR-teszttel is beléphetnek Magyarországra a futball-Európa-bajnokság külföldi nézői, a külföldieknek pedig elég felmutatniuk a jegyet, hogy bemehessenek vendéglátóhelyekre, vagy megszállhassanak hotelekben a budapesti meccsek idején. A politikusnak ezzel az a baja, hogy így eltérő szabályozás vonatkozik majd a magyar és külföldi szurkolókra, utóbbiakat előnyben részesítve.

Tényleg az lesz, hogy ott áll egy magyar és egy külföldi a beléptető kapu előtt, tegyük fel, egyiknek sincs oltása, de mindkettőnek van jegye és friss negatív PCR-tesztje? A külföldi bemegy, a magyar hazamegy? 

– fogalmaz a parlamenti képviselő a Facebook-bejegyzésében, amelyhez egy olyan képet mellékelt, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök szotyolázik egykori iskolatársa, a milliárdos nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc társaságában. A külföldi vendég egy PCR-tesztért a hazájában jó eséllyel semmit sem fizet, míg a magyar szurkoló egy húszezrest. 

Szél Bernadett kiemelte, oltatni fontos és helyes, viszont nagyon veszélyes, ha egy kormány a vírus elleni védekezés szervező elvének „a Legfőbb Vezető kedvenc hobbiját tekinti”. Megjegyezte, az, hogy negatívan diszkriminálja a saját állampolgárait a foci miatt, talán még kínosabb. 

A kérdés nem költői: mi a jogalapja mindennek, kedves kormány? 

– zárta sorait Szél Bernadett.