Kerékpározó kislányt gázolt Kiskunhalason a részeg sofőr, aztán harminc méteren tolta a kocsi alatt

2021.05.31. 09:31

Súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat az ellen a büntetett előéletű férfi ellen, aki 2019 decemberében Kiskunhalason autójával részegen elütött egy kerékpározó lányt, akit hosszan az autó alatt vonszolt, majd miután megállt, gyalogosan, segítségnyújtás nélkül megpróbált kereket oldani – tudatja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A híradásból kiderül, hogy a férfi 2019. december 13-án este Kiskunhalason ittas állapotban egy személyautót vezetett éjszakai látási viszonyok mellett; a közvilágítás működött. Egy kereszteződéshez érve a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget, és gyorsítva behajtott, így elütött egy védett utcán balról érkező kerékpáros gyermeket. A tizenhárom éves lány az úttestre esett, a sofőr autója alá került, és a részeg férfi mintegy harminc méteren át vonszolta járművével.

A balesetben a gyerek a fején és testszerte számos, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, amelyek szerencsére maradandó fogyatékosság nélkül gyógyultak. 

A részeg autós a balesetet észlelve kiszállt az autóból, és gyalogosan próbált elszökni anélkül, hogy a sérült lánynak segítséget nyújtott volna.

A közelben tartózkodó rendőrjárőrök elfogták a futva lelépni próbáló cserbenhagyót, majd az autó alá beszorult, segítségért kiabáló lány testéről a gépjárművet járókelők segítségével leemelték, és a lányt az autó alól kihúzták. 

A részeg sofőrnek nem ez volt az első ilyen esete, 2019 augusztusában Kiskunhalason ittasan és nyugtató hatása alatt vezetett egy személyautót.

Az ügyész végrehajtandó börtönt, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltást kért a Kiskunhalasi Járásbíróságtól a férfira.