Kettészakította a Sátoraljaújhelyre tartó vonat a kamiont

2021.06.01. 07:52 Módosítva: 2021.06.01. 07:54

Súlyos vasúti szerencsétlenség történt az éjjel Tokaj-Hegyalján: a Szerencsről Sátoraljaújhelyre tartó személyvonat már majdnem beért a végállomására, amikor a 37-es főúton lévő vasúti átjáróban elé hajtott egy kamion. 

A BalesetInfó úgy értesült, hogy a teherautó vezetője epilepsziás rohamot kapott, ezért vesztette el uralmát járműve felett. A kamion az ütközés erejétől a tetejére borult és darabjaira esett szét, a vonat pedig kisiklott, és egy raktárépületbe rohant.

Mindkét jármű vezetője súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték őket. A vonaton még három utas és két, szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott, ők kisebb karcolásokkal megúszták a balesetet. Az volt a szerencséjük, hogy a szerelvény gyakorlatilag kettészakadt: egyedül a motorkocsi ugrott le a sínről, a többi személykocsi csak megdőlt.

A károk mértékét jelzi, hogy leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábelei, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A műszaki mentést követő helyreállítás akár több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között.

A MÁVinform arra figyelmeztet, hogy az átszállások miatt akár fél órával is hosszabb menetidőre kell számítani Miskolc és Sátoraljaújhely között. Ugyanakkor reggel helyettesítő járatot sem tudtak küldeni a busztársaságok, ezért ez a járat ma teljesen kimaradt.