Vádat emeltek a 28-as villamos késelője és társai ellen

2021.06.01. 15:02

Vádat emeltek a budapesti 28-as villamoson tavaly áprilisban elkövetett emberölés ügyében – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

A három vádlott és az áldozat között utóbbi kiskutyája miatt alakult ki szóváltás, majd az egyik vádlott mellkason szúrta a 25 éves férfit, aki a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a három hajléktalan vádlott – egy 44 éves és egy 39 éves férfi, valamint egy 30 éves nő – többnyire a VIII. kerületben, a Salgótarjáni úton lévő elhagyatott épületekben tartózkodott. A három vádlott közül a férfiak unokatestvérek, a nő pedig alkalmi párkapcsolatban állt az idősebb férfival.

Mint írják, a vádlottak tavaly április 3-án este ittasan felszálltak a Kőbányai úti villamosmegállóban a Blaha Lujza tér felé közlekedő 28-as villamosra, hogy alkoholt és cigarettát vegyenek. Ezen a villamoson utazott a 25 éves férfi és a barátja előbbinek a pórázon tartott kistermetű kutyájával.

A 44 éves vádlott megállt, hogy a sértett barátjának ölében lévő kutyát megsimogassa, közben társaival gúnyos megjegyzéseket tett az állatra. A sértett felszólította a vádlottat, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel, tartsa magát távol tőlük. A vádlott erre kötekedni kezdett a fiatal férfivel, arcon köpte, szóváltás alakult ki köztük. A vádlott kést vett elő, fenyegetően megindult a sértett felé, aki hátrált, barátja pedig a védelmére kelve felállt, és megindult volna a fenyegetőző felé, de a 39 éves vádlott arcon ütötte őt. Ekkor a kiskutya elszaladt, ami elterelte a két megtámadott figyelmét, és ezt a pillanatot kihasználva a 44 éves vádlott mellkason szúrta a sértettet.

A vezető megállította a villamost, kinyitotta az ajtókat. A két támadó és a velük lévő két nő leugrott a villamosról és elfutott. A késelő menekülés közben átadta a kést barátnőjének, aki a Kőbányai úton egy virágládába rejtette.

A sértett kérte, hogy hívjanak mentőt és keressék meg a kutyáját, ám néhány percen belül eszméletét vesztette, majd a gyors és szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső 44 éves férfit emberöléssel, 39 éves férfi társát bűnsegédlettel, a 30 éves nőt pedig bűnpártolással vádolja. Az elsőrendű vádlottra végrehajtandó fegyház, férfi társára börtön kiszabását indítványozza a vádhatóság, női társuk esetében pedig felfüggesztett börtönt kér.

A két férfi letartóztatásban van, a nő bűnügyi felügyelet alatt áll – közölte a főügyészség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport