Szétfújja a napsütést a szél

2021.06.01. 16:40

Kedden napos, gomolyfelhős idő várható, a Dunántúl egyes részein és a keleti megyékben néhol kialakulhat futó zápor.  Éjszaka a gomolyfelhőzet csökken, de északkelet, kelet felől a keleti országrészben megnövekszik a fátyolfelhőzet – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

Felmelegedés veszi kezdetét
Felmelegedés veszi kezdetét
Fotó: Időkép
Kapcsolódó

Szerdán sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél kedden sokfelé, szerdán a keleti országrészben nagy területen lesz élénk, néhol időnként erős. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de néhol ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között várható.

Júniusi előrejelzés
Júniusi előrejelzés
Fotó: Időkép

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön is folytatódik a napos-gomolyfelhős idő. Keleten, északkeleten lehet több, nyugaton valamivel kevesebb felhő az égen, de számottevő csapadék sehol sem várható. Keleten az északi, nyugaton a déli-délkeleti szél élénkülhet meg. A legmelegebb órákban 20–25 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton is napos-gomolyfelhős idő ígérkezik jelentős csapadék nélkül. Helyenként élénk lehet a légmozgás. Pénteken 22–27, szombaton már 23–28 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.