18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megölte a nagyapját, életfogytig fegyházra ítélhetik

2021.06.02. 13:51

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi és egy 29 éves nő ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette, magánlaksértés bűntette és rongálás vétsége miatt – tájékoztatta a vádhatóság az MTI-t. Az élettársak megölték a férfi nagyapját a pénzéért. A vádlottak Sajószentpéteren a férfi édesanyjának lakásában laktak, azonban állandó anyagi nehézségeik voltak, alkalmi munkát végeztek, illetőleg megélhetésükre gyakran a férfi anyja adott pénzt.

Tudomásuk volt róla, hogy a férfi 83 éves nagyapja szintén Sajószentpéteren egyedül él, magas nyugdíja van, takarékos, és korábban nyereményjátékon egymillió forintot nyert, amelyet otthon tart. Elhatározták, hogy megszerzik a pénzét, ezért először megpróbálták rábírni, hogy idősotthonba költözzön. Az idős férfi családi házának kerítését megrongálták 2019 áprilisában, az épület egyik ablakát kővel betörték. A nagyapa ugyan megijedt, de nem költözött véglegesen idősotthonba.

A vádlottak azonban türelmetlenek voltak, mindenképpen hozzá akartak jutni a pénzhez, ezért néhány nap múlva, éjszaka betörték az egyik hátsó ablakot, és bejutottak az épületbe. Kutatni kezdtek, de nem találtak pénzt. Eközben a sértett a hálószobában aludt, nem ébredt fel a zajokra.

A nő úgy gondolta, hogy a sértett csak úgy tesz, mintha aludna, és attól tartva, hogy felismeri őket, felszólította a férfit, hogy vágja fejbe a nagyapját. Az unoka egy követ dobott az idős férfi fejére, majd késsel több mint húsz vágott és szúrt sebet ejtettek a fején, nyakán, mellkasán.

Tovább kutattak a lakásban, de az elrejtett pénzt nem találták meg. Végül háromezer forint készpénzt, valamint karórát és aranygyűrűt vittek el. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.