Villámgyorsan eltűntek az üldözött keresztények Hollik István bejegyzéséből

2021.06.02. 21:32

Karácsony Gergely táblákat avatott. Gratulálok. Adok pár ötletet a következő táblákhoz

– fakadt ki Facebook-bejegyzésében Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a KDNP tagja, arra reagálva, hogy Ferencváros önkormányzata átnevezi azokat az utcákat, amelyek azt a területet határolják, ahol a kormány tervei szerint a Fudan Egyetem felépítését tervezik.

A politikus bejegyzésében három pontba szedve Székely körutat, Kárpátaljai magyarok teret és Kárpát-medence utcát javasolt.

A poszt szépséghibája annyi – hívja fel a figyelmet a 444 –, hogy az eredeti bejegyzés nem így hangzott, abban ugyanis „Székely körút” helyett korábban „Üldözött keresztények körút” szerepelt. 

1. Üldözött keresztények körút. Bár a baloldal ezt nem ismeri el, rengeteg keresztény testvérünk él üldöztetésben például a Közel-Keleten

 – szólt az eredeti írás.

Hollik István a jelek szerint nem vette észre, hogy az egyik utat Hszie Si-kuang püspökről nevezték el, aki a Kínai Népköztársaság területén illegalitásban működő mintungi római katolikus egyház püspöke volt, és aki hite miatt mintegy 28 évet töltött kínai börtönök fogságában.

Úgy tűnik azonban, hogy előbb-utóbb a kormánypárti politikushoz is eljutott az információ, mivel gyorsan ki is cserélte az első pont tematikáját a keresztényüldözésről a székelyek ügyére.  • Hírek
  • Megtakarítás