Sikkasztás miatt emeltek vádat egy idősotthon vezetője ellen

2021.06.02. 11:10

A Nagyatádi Járási Ügyészség egy Somogy megyei idősotthon vezetője ellen vádat emelt jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt. A nő több mint 17 millió forintot emelt le egy idős gondozott bankszámlájáról – tájékoztatta a megyei főügyészség az MTI-t.

Az 50 éves nő – a működési engedély visszavonásáig – tulajdonosa és fenntartója volt egy Somogy megyei idősotthonnak. A 81 éves sértett az otthonba költözésekor meghatalmazást adott a vádlottnak, hogy szükség esetén a bankszámlája felett rendelkezzen.

A nő az idős ember tudta nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértett számlájáról, összesen több mint 17 millió forintot. Ennek egy részét ismeretlen célra fordította, tízmillió forintot otthon a szekrényében rejtegetett, csaknem egymillió forintot pedig az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10,9 millió forintot foglaltak le, a vádlott pedig eddig további öt és fél millió forintot fizetett meg a sértettnek.

Az ügyészség vádiratában 3 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri tettét.