16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Magyarországi merényletet akadályozott meg a TEK

2021.06.02. 11:30 Módosítva: 2021.06.02. 13:59

Terrorcselekmény előkészülete miatt vettek őrizetbe egy magát iszlamistának valló magyar férfit – közölte a Fővárosi Főügyészség.  

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd vett őrizetbe egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén. A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre

– írják.

A férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt. A nyomozási bíró a letartóztatás elrendelése kérdésében a mai napon dönt – olvasható a közleményben.

Néhány órával később az ügyészségi közleményt egy videóval frissítették, melyben látható az akció. A TEK munkatársai egy családi házas övezetben csaptak le a gyanúsítottra, a bombaveszély miatt robotot is bevetettek a helyszínen.   • Tippek
  • Hírek