Most már azt is tudjuk, hogyan jutunk el a szuperkórházba

2021.06.03. 15:23 Módosítva: 2021.06.03. 15:24

A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. nyerte el a Dél-budai Centrumkórház közlekedésfejlesztésére vonatkozó közbeszerzési pályázatot, amelyet a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) még januárban írt ki. A komplexum tervpályázatát az M-Teampannon Kft. és Rutkai Pál András nyerte – írja a MagyarÉpítők.hu.

A FŐMTERV feladata az engedélyezési tervek elkészítése, a létesítéshez szükséges engedélyek megszerzése és a kiviteli tervek és tenderdokumentáció elkészítése lesz, a legfőbb cél pedig a szuperkórház könnyű megközelíthetősége, hogy minél több közlekedési eszközzel oda lehessen jutni. Emiatt a gyalogosok és kerékpárosok számára is megfelelő infrastruktúrát alakítanak ki.

A XI. kerületben épülő létesítmény 1,2 millió embert szolgál ki, és minden egészségügyi ellátásra lehetőség lesz, de nem csak a kórház közvetlen környékét fejlesztik, a tervezők ugyanis csomópontok kialakítását is tervezik az M1–M7 autópálya bevezető szakasz – Budaörsi út – Gazdagréti út – Lapu utca – Dobogó út – kereszteződésében, a Balatoni út – Dobogó út kereszteződésében, valamint mentő- és buszsávokat is létesítenek.

Maga a kórház építése és az orvosi eszközök beszerzése 300 milliárd forint lesz az előzetes számítások szerint, míg a kapcsolódó beruházásokra harmincmilliárd forintot szánnak.