A Jobbik beállt Hiller István mögé

2021.06.05. 15:08

Jakab Péter a Facebookon jelentette be, hogy az előválasztáson Pesterzsébeten a Jobbik Hiller Istvánt támogatja. A pártelnök emlékeztet: a szocialista politikus eddig négyszer győzte le a Fideszt, „ez pedig önmagáért beszél”.

Felkészültsége, szakmai tudása és egyéni képviselői teljesítménye alapján biztosak vagyunk benne, hogy ő a legesélyesebb és legalkalmasabb ellenzéki jelölt

– írta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Hiller István tapasztalt képviselő, 2002 óta tagja az Országgyűlésnek, korábban oktatási és kulturális miniszter is volt. Őt támogatja a körzetben a Párbeszéd, az LMP és a mai, hat körzetet érintő megegyezés értelmében a DK is.

Az ellenzéki pártok folyamatosan jelentik be az előválasztásra kötött alkukat egymás jelöltjeinek támogatásáról. A Jobbik beállt már többek között az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, a párbeszédes Szabó Tímea, a momentumos Hajnal Miklós vagy például a DK-s Kálmán Olga mögé.

Az ellenzéki összefogásról az egyik legfrissebb fejlemény, hogy elindították az előválasztás honlapját, amelyen megtalálhatók a legfontosabb tudnivalók.