Napi hírösszefoglaló: Irány Ciprus, megvan a honvédség új parancsnoka, ahogy a Fradi edzője is

IMG 7653
2021.06.05. 20:13
Az első kánikulai napon a közéletről sem mondhatjuk el, hogy eseménytelen lett volna. Nincs még itt az uborkaszezon!

Élő zene, tánc és mulatozás – erről szólt a péntek este a Budapest Parkban, ahol 614 nap után a Vad Fruttik koncertjével kelt életre a nagyszínpad. Nézze meg az erről szóló videónkat!

Egy nappal az után, hogy Szerhij Rebrov távozott, a labdarúgó-NB I-ben szereplő Ferencváros ma reggel be is jelentette utódját a gárda élén. A Ferencváros új edzője, az 55 éves osztrák Peter Stöge, róla itt írtunk bővebben.

A jövő héttől a beoltott magyarok szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Ciprusra, függetlenül attól, milyen oltóanyaggal oltották be őket – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

Átvette a parancsnokságot Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség új parancsnoka szombat délelőtt Budapesten, a Parlament kupolatermében, amiről itt írtunk részleteiben.

A kanyarban Novák Katalin jegyezte törvényjavaslat, amely sok szempontból megkönnyítené a tartásdíj után loholó szülők életét. Az Index nagyriportjában az eddigi áldatlan állapotokat járta körül, és a jövő forgatókönyvét vázolta.

Karácsony Gergely főpolgármester Kossuth téri beszédével zárult a járványidőszak első tüntetése szombat este Budapesten. Jámbor András képviselőjelölt, korábbi Mérce-főszerkesztő a Fudan Egyetem ellen, a Diákvárosért hívta utcára az embereket. Természetesen az Index sem hiányozhatott a helyszínről, így láttuk az eseményeket.