Paulina
20 °C
35 °C

A napokban Budapestre látogat Vlagyimir Putyin és Matteo Salvini?

2021.06.05. 19:29

Szombat kora délután tartották a holnap kezdődő budapesti cselgáncs-világbajnokság sorsolását. Az olimpiai kvalifikáció utolsó nagy versenyén 118 ország 665 dzsúdósa vesz részt, az eseményre meghívást kapott Vlagyimir Putyin orosz elnök és Matteo Salvini, az olasz Liga párt elnöke, korábbi belügyminiszter is – írja a Magyar Nemzet

A lap információi szerint a Nemzetközi Dzsúdószövetség elnöke, a szervezet budapesti kongresszusán újraválasztott Marius L. Vizer hívta meg az eseményre Vlagyimir Putyint. Az orosz elnök nagy kedvelője a sportágnak, már a 2017-es budapesti világbajnokságra is ellátogatott.

A megnyitón valószínűleg még nem lesz jelen az orosz elnök, de a jövő héten akár be is futhat.

A Kreml szóvivője, Dmitri Peszkov a meghívás tényét megerősítette, de arról nem tudott nyilatkozni, hogy az elnök tényleg el is látogat-e az eseményre.

Matteo Salvini is feltűnhet a világbajnokságon, aki a dzsúdóeseményeken már többször is fellépett Al Bano olasz énekessel együtt érkezhet a magyar fővárosba. 

Matteo Salvini legutóbb áprilisban járt a magyar fővárosban, akkor Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel együtt egyeztetett a karmelita kolostorban Orbán Viktorral. Vlagyimir Putyin utoljára 2019 októberében egyeztetett Budapesten.