Balatoni gasztrotérképpel a fecskefészkekért

2021.06.06. 11:41

A nyár beköszöntével a Balaton körül is éledezik a turizmus, megnyitottak a tóparti vendéglátóhelyek, és már a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása is megérkezett. Az immár fél évtizede megjelenő, a Balatont és vonzáskörzetét bemutató térkép idén számos újdonsággal bővült, miközben a megszokott módon applikáció formájában is elérhető.

Az 50 ezer példányban megjelenő idei kiadványban összesen 78 vendéglátóhelyről olvashatnak az érdeklődők. A megújult dizájnnal frissülő Balatoni Gasztrotérkép applikáció idén is ingyenesen érhető el (iOS, Android), így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok. A szűrések között immár a gluténmentes, laktózmentes és húsmentes kínálatból is választhatunk, de rákereshetünk az éttermekhez közeli elektromos töltőállomásokra is. 

Évről évre hatalmas öröm, amikor megvalósul a térkép, hálás vagyok a vendéglátóknak, éttermeseknek a kitartásuk, lelkesedésük és a minőség melletti töretlen kiállásuk miatt, ami az idei kiszámíthatatlan helyzetben különösen embert próbáló feladat. A nyári időszakban óriási pörgésre számítok a Balatonon, sokan választják majd idén is a belföldi pihenést, számukra hasznos iránytű lesz a Balatoni Gasztrotérkép

– emeli ki az alapító Szauer Judit gasztrokommunikációs szakember. 

A térképen szereplő vendéglátóhelyek közül közel harminc kínál majd kimondottan fenntartható alapanyagokból készített „Recharge” fogásokat a nyár folyamán. Ezek megvásárlásával a vendégek hozzájárulhatnak a környékbeli fecskék biztonságos élőhelyének megőrzéséhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából telepített fecskefészkek támogatásában.