Dömötör Csaba: A szombati tüntetés az oltás ünnepe volt

2021.06.06. 07:25

A kormány ellen indulatosan felszólalók aligha értenek velem egyet, de a szombati tüntetés az oltás ünnepe volt − vélekedett Dömötör Csaba a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. Mint írta, ez

annak dönthetetlen bizonyítéka, hogy leküzdöttük a harmadik hullámot, ezért szabad a tánc, szabad a gyülekezés, szabad a tünti, újra zöld utat kap az élet.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára tegnapi a belvárosi sétáján többeket látott, akik a baloldali tüntetésre igyekeztek.

Örülök, hogy megtehették

− fűzte hozzá, majd emlékeztetett, hogy néhány hónappal ezelőtt még beláthatatlan volt, hogy mikor jön el ez az időszak, és hogy az ország eljutott idáig, csakis azoknak köszönhető, akik részt vettek az oltási kampány megszervezésében és lebonyolításában.

Szerinte úgy teljes a kép, ha azt is figyelembe vesszük, hogy több európai országban a mai napig érvényben vannak a kijárási korlátozások és a külterületi maszkviselés kötelezettsége.

Azt is véssük halkan, de azért határozottan a jegyzőkönyvbe, hogy ha a mai felszólalók javaslatai alapján szerveztük volna az oltásokat, akkor ma nem lehetett volna tüntetést tartani. Legfeljebb személytelenül, online

− jelezte Dömötör Csaba. Hozzátette: a tüntetésnek vége, de a város zajai nem csitultak el, hiszen az ország újraindult.

A szombati demonstráció, amelyen a Fudan Egyetem ellen tüntettek, a Hősök teréről indult. A többezres tömeg a Kossuth téren zárta a tiltakozást. A tüntetésen Jámbor András főszervező, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt is felszólalt.