Napos idő várható a jövő héten

2021.06.06. 15:20 Módosítva: 2021.06.06. 16:02

Az összefüggő felhőzet délnyugat felé húzódik, miközben lassanként szakadozik. Másutt több órára kisüt a nap, miközben gomolyfelhők képződnek – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzésében. 

Mint írják, az ország délnyugati harmadán elszórtan, másutt helyenként lehet zápor, zivatar. Estétől csökken a felhőzet, a délnyugati határszélen lehetnek erősen felhős területek, legkésőbb ott szűnik meg a csapadék. A legalacsonyabb vasárnap éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Helyenként továbbra is előfordulhatnak ugyan záporok, zivatarok, de jellemzően sok napsütés és nyáriasan meleg idő várható a jövő héten – derül ki az országos, középtávú előrejelzésből.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfő délután már mindenhol a napsütésé lesz a főszerep, és 23–28 fokig szökik fel a hőmérő higanyszála. A hőérzet ennél is magasabb lehet, és nagyon erős, néhol már

EXTRÉM TARTOMÁNYBAN ALAKULHAT AZ UV-SUGÁRZÁS.

Hétfőn napos idő várható, de néhol – nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon – zápor, esetleg egy-egy helyen zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9–16, a legmagasabb hőmérséklet 25–29 fok között valószínű.

Kedden sok lesz a napsütés, de előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Zivatar térségében a szél erős, akár viharos lehet. A hajnali 9–17 fokról délutánra 26–29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön is több órára kisüt a nap, de szerdán elsősorban nyugaton és északon, csütörtökön szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás többfelé élénk, erős, zivatar térségében viharos lehet. A minimumok szerdán 10–18, csütörtökön 11–18 fok között alakulnak. A maximum-hőmérséklet szerdán 26–30, csütörtökön 24–29 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton a többórás napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szél sokfelé élénk, néhol erős, zivatarban viharos lehet. Pénteken hajnalban 10–17, szombaton hajnalban 10–18 fok várható. A délutáni csúcsértékek mindkét nap 24–29 fok között alakulnak.

Vasárnap is több órára kisüthet a nap, de helyenként eleredhet az eső. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 12–19, napközben 25–30 fokot mérhetnek – olvasható az előrejelzésben.  • Hírek
  • Személyi kölcsön