Záporok zavarják meg a nyárias időt

2021.06.06. 08:05

Vasárnap a napos időszakokat többfelé gomolyfelhők zavarhatják meg. A Dunántúlon elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak, kezdetben délkeleten is lehet egy-egy zápor. Keleten, északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre.

Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkül, záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Reggelre északon, északkeleten foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban 9–17, délután 22–28 fokot mérhetünk – közölte az Időkép.

Hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből egy-egy kisebb zápor csak elvétve fordulhat elő. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. A maximumok 25–29 fok között alakulnak.

Kedden és szerdán sok napsütésre, nyári melegre van kilátás. Csak néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. Az északi-északkeleti szél több helyen megélénkülhet. Az enyhe hajnalokat 25–29 fokos délutánok követik.

chrome-capture (44)
Fotó: idokep.hu

A Balatonnál napos időszakokra lehet számítani, de záporok is kialakulhatnak egyes részeken.  Általában mérsékelt marad az északi-északkeleti szél. Vasárnap napközben 22–24 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. A déli órákban az UV-sugárzás eléri az erős, helyenként a nagyon erős fokozatot.