Magyar Nemzet: Karácsony Gergely csak két nyelvvizsgával lehetett volna adjunktus

2021.06.06. 17:48

A Budapesti Corvinus Egyetem intézményi szabályzata szerint a tanársegédi kinevezéshez az első után már egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is kellett volna – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Karácsony Gergely még 2000-ben az ELTE-n tett idegen nyelvi lektorátusi nyelvvizsgát, ami akkor a diplomaszerzéshez elegendő volt, az oktatói kinevezéshez viszont nem. Az egyetemi lektorátusi vizsgák ugyanis soha nem voltak állami vagy államilag elismert nyelvvizsgák.

A lap birtokába került szabályzat szerint a Corvinuson vállalt tanársegédi állásához legalább egy nyelvből C típusú nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű állami oklevéllel kellett volna rendelkeznie, ám ilyen papírja nincsen és nem is volt.

Hogyan lehetett Karácsony 2008 és 2012 között még adjunktus is a Corvinus Politikatudományi Tanszékén?

– teszi fel a kérdést a lap. 

Karácsony Gergely nyelvtudása a politikus Economistnak tett nyilatkozata után lett téma. A főpolgármester az interjúban alacsonynak és kövérnek nevezte Orbán Viktort, amiért utóbb elnézést kért. Fürjes Balázs államtitkár ezt követően Karácsony Gergely nyelvtudását firtatta, aki ennek hatására elismerte, „a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az enyém”.

A Magyar Nemzet szombaton arról írt, hogy Karácsony Gergely nem lehetett volna tanársegéd 2004 és 2008 között a Budapesti Corvinus Egyetemen, mivel nem felelt meg az intézmény szabályában leírt feltételeknek.

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy a főpolgármester angolul köszöntötte a Facebookon egy lengyel nyári egyetem résztvevőit. Korábbi cikkünkben részletesen foglalkoztunk az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjeinek nyelvtudásával.