Magánzárkába került a móri mészáros

2021.06.06. 14:30

Egy mobiltelefont találtak a móri mészáros, Weiszdorn Róbert cellájában, aki nem is tagadta, hogy az övé a készülék – írja a Blikk.

Tizennégy évig mintarabnak számított. A lap szerint többet szeretett volna beszélni a szeretteivel. Ez azonban nem mentette meg attól, hogy 14 napra magánzárkába kerüljön.

A lap információi szerint amikor lebukott a mobiltelefonnal, volt annyi betyárbecsület Weiszdorn Róbertben, hogy nem próbálta társára fogni a súlyos szabálysértést. Azonnal beismerte, hogy övé a készülék.

Idáig tényleg semmi gond nem volt Róberttel, most pedig rövid tanulási időn belül kétszer is nagyot hibázott. Először a járvány miatti szigorú szabályok ellen lázadt fel, most pedig jött a tiltott telefon ügye. Az elsőért még csak szóbeli megrovást kapott, most azonban már nem úszta meg ennyivel. Biztos vagyok benne, hogy itt a rossz szériának vége szakad, és újra mintarabként viselkedik majd a védencem

– mondta el a lapnak Weiszdorn ügyvédje, Lichy József.

Társával, az azóta elhunyt Nagy Lászlóval nyolc emberrel végzett Weiszdorn Róbert a móri bankfiókban. Öt évig sikeresen bujkáltak a rendőrség elől, végül egy amatőr régész segítségével a hatóságok a nyomukra bukkantak. A két tatabányai férfi közül a bíróság végül csak Weiszdornt tudta elítélni (legkevesebb 40 évet kell börtönben töltenie), mert társa, Nagy László a cellájában öngyilkos lett.