A fővárosi közlekedési káoszból a kerékpár lehet a kiút

2021.06.07. 21:58

A Magyar Kerékpárosklub „Inkább bringázz, és úszd meg a dugókat!” néven útvonaltippekkel és ezekhez tartozó térképpel szeretné segíteni a fővárosban közlekedőket abban a nehéz forgalmi helyzetben, ami előreláthatóan kialakul majd Budapesten.

Drótszamaras egyesület kifejti, hogy véleményük szerint a 3-as metró lezárása a felújítása miatt, a Lánchíd és azzal együtt a pesti alsó rakpart egy szakaszának lezárása szintén felújítás miatt biztos jelentősen lassítani fogja a fővárosban közlekedők haladását, ehhez pedig még hozzájön, hogy a Blaha Lujza téren is útszűkület várható, valamint a Nyugati pályaudvarra sem futnak majd be a vonatok.

A Magyar Kerékpárosklub mindezek ellenére úgy véli, hogy aggodalomra semmi ok, hiszen kerékpárral könnyen és gyorsan elkerülhetők a torlódások, parkolóhelyet sem kell keresni és még a napi testmozgás is biztosítható.

Az „Inkább bringázz, és úszd meg a dugókat!” néven amolyan segítő kalauzt állított össze ahhoz a klub, hogy minél többen biciklire tudjanak váltani a budapesti belvárosban. 

A kerékpárosklub szerint a budai rakparti bringaúttól a Kis- és Nagykörút kerékpársávjain és a belváros kisforgalmú utcáin át Újpesttől Ferencvárosig meg lehet találni az ideális biciklis menekülőutakat.

Az egyesület nem csak a levegőbe bezsél, hiszen az útvonaltippjeihez, térképeket és kezdőknek is hasznos biciklis oktatóanyagokat is ajánlanak mindenki figyelmébe gyűjteményükben.