Nem büntethető az óbudai anyagyilkos

2021.06.07. 11:05

Vádat emeltek egy nő ellen, aki szilveszterkor megölte édesanyját Óbudán. A vádhatóság a vádlott kényszergyógykezelését indítványozza – tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádirat szerint a 62 éves nő, aki fiatal kora óta pszichiátriai gyógykezelés alatt állt, anyjával élt együtt egy III. kerületi lakásban. Anyagi és egyéb nehézségeik miatt azt tervezték, hogy elköltöznek, erre azonban nem került sor, és egészségi állapotuk is megromlott.

A vádlott a körülményeik miatti elkeseredett állapotában tavaly december 31-én hajnalban megölte anyját, amit másnap elmondott szomszédainak, akik kihívták a rendőrséget.

A nő ellen a Fővárosi Főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre

– olvasható a közleményben.

Hozzátették: az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a nő – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető, ezért az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport