Verekedéssé fajult a jászapáti tömegbuli, megfenyegették a fideszes Pócs Jánost

2021.06.07. 17:49

Több száz fős buli volt Jászapátiban, ám nem a legjobban sült el: verekedéssel és a fideszes Pócs János országgyűlési képviselő megfenyegetésével zárult – értesült a Telex.

Az összejövetelt vasárnap este tartották egy, a környéken ismert mulatós zenésznél, a szomszédoknak azonban nem tetszett a hangoskodás. Pócs János a lapnak arról számolt be, hogy a zenész és családja az egyik gyerek elsőáldozását ünnepelve csapott jókora bulit Jászapátiban, mintegy kétszáz vendég érkezett. Amikor azonban a szomszéd reklamált a hangos összejövetel miatt, a résztvevők elhalkulás helyett inkább megverték a helyi lakost. A kormánypárti országgyűlési képviselő szerint 

a szomszéd nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett,

mentőnek kellett elvinnie a helyszínről.

A környékbeliek a balhé elharapózását követően fordultak Pócs Jánoshoz, aki kiment a helyszínre, és fokozott intézkedést kért a rendőrségtől. Először csak egy kisebb rendőri egység érkezett, később viszont még több, mintegy hatvan-nyolcvan. A politikus szerint egy „hírhedt” helyi csapatról van szó, a konfliktus a helyiek és köztük évekre nyúlik vissza. Hozzátette, 

érkezése után a zenész megfenyegette őt. Egyébként elmondása szerint nem is először kapott fenyegető üzenetet tőle.

A politikus úgy véli, azért küldhettek neki fenyegető üzenetet, mert valószínűleg tudták, hogy neki is szerepe volt a rendőrség nagy erőkkel történő kiérkezésében. Pócs János szerint továbbá az illető az „alvilághoz tartozik, és próbálja félelemben tartani a lakosságot”. Tudomása szerint a zenészt a rendőrök elvitték.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben az alábbi közleményt adta ki: „Csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Jászberényi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen, egy helyi lakos bejelentése alapján. A feltételezett elkövetők 2021. június 6-án 19 óra körül Jászapáti egyik utcáján – előzetes szóváltást követően – bántalmazták a sértettet. A rendőrök a helyszíni intézkedés során egy férfit előállítottak a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételéről határoztak, és javaslatot tettek letartóztatásának indítványozására a területileg illetékes ügyészségnek. Az őrizetbe vett személy tettestársainak felkutatása folyamatban van.”