Ikertestvérének adta ki magát az ittas sofőr

2021.06.07. 14:08

Az ikertestvérének adta ki magát egy ittas vezetés miatt eljárás alá vont férfi márciusban Siófokon, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A 35 éves, Siófok környékén lakó férfi egy liter bor és némi vodka elfogyasztása után vezette élettársa gépkocsiját. Amikor rendőrök Siófokon egy közúti ellenőrzésen megállították, 

a rá megtévesztésig hasonlító ikertestvére adatait adta meg, mert saját iratai nem voltak nála, jogosítványát pedig egy korábbi ittas vezetés miatt bevonták.

A rendőrök hiába kérték le a férfi arcképét, esélyük sem volt rájönni, hogy megtévesztette őket – olvasható a közleményben.

A férfi az előállítása és a légalkohol-vizsgálat alatt több okiratot aláírt, az ittas vezetés tényét elismerte testvére nevében, csak a kihallgatása előtt, a kilétét firtató kérdésekre árulta el, hogy visszaélt testvére adataival. Az ügyészség hamis vád, közokirat-hamisítás és ittas vezetés miatt azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől a férfit, valamint pártfogó felügyeletet alkalmazzon vele szemben – írják.