Karácsony Gergely Orbán Viktornak: tegye közzé az ellenanyagtesztek eredményeit a kormány

2021.06.09. 15:38

A találgatások elkerülése és a tisztánlátás érdekében  a miniszterelnök intézkedjen annak érdekében, hogy az operatív törzs (az EESZT adatai alapján) hozza nyilvánosságra, hogy az egyes oltások esetében a második oltás utáni tizennegyedik napot követően vénás vérből végzett, laboratóriumi ellenanyagtesztek korcsoportonként összesítve milyen eredményt adtak.

Amennyiben az adatok azt támasztják alá, hogy bizonyos oltások esetében, egyes korcsoportokban nem termelődik megfelelő mennyiségű ellenanyag az emberi szervezetben, akkor mihamarabb gondoskodjon az érintett oltotti kör adott korcsoportja számára ingyenesen hozzáférhető ellenanyag-tesztelésről – javasolja a főpolgármester.

Az Orbán Viktornak címzett levélben Karácsony Gergely ugyan nem nevesíti, de közösségi oldalán egyértelművé teszi, hogy olyan idős emberek panasza áll kezdeményezésének hátterében, akik ugyan

az elsők között vették fel a Sinopharm oltást, ám azóta sem merik elhagyni lakásukat, mert nem alakult ki náluk a védettség. Mások már 100 ezer forintnál is többet költöttek ellenanyag-vizsgálatokra, ám semmilyen módszer nem mutatott ki náluk védettséget. 

A főpolgármester szerint bár végéhez ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma, nem zárható ki, hogy újra fellobban, ez esetben pedig a hamis biztonságérzet miatt a többnyire idős emberek körében súlyos problémát okozhat a ma még megelőzhető megbetegedés.  • Bérelnék
  • Hírek