E-rollerrel hasított az autópályán

2021.06.09. 08:03
Azt hiszi, mindent látott, pedig biztosan nem! Ez még a Magyar Közút diszpécsereinek is új volt.

Különös célba érési kísérletek mindig akadnak, de most a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyorsforgalmi utakat figyelő kamerái olyat rögzítettek péntek délután, amit még ön sem láthatott, nemhogy a tapasztalt diszpécserek: egy fiatal férfi ugyanis e-rollerrel közlekedett az ország legforgalmasabb autópályájának leállósávján, Bicske térségében.

Hétfő délután az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon két kamion ütközött össze. A külső sáv lezárása miatt a torlódás hossza meghaladta a 3 kilométert. Valószínűleg a hosszabb menetidőt megelégelve szállhatott ki egy autó utasa, aki fogta az e-rollerét, és egész egyszerűen a leállósávon haladva próbálta meg lerövidíteni a menetidőt, kikerülve a balesetező kamionokat és a műszaki mentésben részt vevő útellenőrt is. Jól látható a kamerafelvételeken, hogy a szabálytalan manővere mennyire életveszélyes volt, hiszen a külső sávban rengeteg kamion haladt el mellette. A Magyar Közút útellenőre, miután elment mellette a rolleres, azonnal értesítette a rendőrséget, a bicskei mérnökség diszpécserei pedig folyamatosan nyomon követték a férfit. A fiatalember viszont a következő lehajtónál letért az autópályáról, és az 1-es főúton folytatta útját, a kiérkező rendőrök ott már nem találták meg.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy bármilyen torlódás is alakul ki egy-egy útszakaszon, ilyen és ehhez hasonló életveszélyes manővereket soha ne tegyenek.    • Tippek
  • Árfolyam