Vazul
10 °C
25 °C

Méregdrága luxuskaróra virított a vitorlázó Habony Árpád csuklóján

2021.06.10. 16:41

Két napja írta meg az Index, hogy az Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadójaként ismert Habony Árpád részt vett egy olaszországi vitorlásversenyen, egyik olvasónk pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik kép tanúsága szerint az üzletember egy Patek Philippe Nautilus típusú luxuskarórát visel.

Az Átlátszó megszólaltatott egy óraszakértőt, aki elmondta, a Patek Philippe Nautilus 1976 óta  uralkodik az elegáns sportkarórák világában, annak az 5679/1G-001 modellnek pedig, amelyet a bal csuklóján lehet látni, 80-150 millió között mozog az ára. A megjelenésének a 40. évfordulós változatát a Chrono24 kereskedő portál 470 ezer dollárért  átszámítva 133-134 millió forintért kínálja.

A vitorlásverseny, a Swan Tuscany Challenge hivatalos rendezvényfotói között már nem szerepel a Habobny Árpádot luxuskarórában mutató kép, de cikkünk megjelenése után törölték közülük.

Habony Árpádról 2019 májusában a Kúria is kimondta, hogy közszereplőnek minősül. A testület ezzel a Fővárosi Ítélőtábla 2017-es jogerős ítéletét hagyta jóvá, amely szerint nem attól közszereplő valaki, hogy a nyilvánosság elé lép, hanem hogy olyan tevékenységet végez, ami azzá teszi

Orbán Viktor éppen ma a Kormányinfó sajtótájékoztatón is elismerte, hogy kap tanácsokat Habony Árpádtól, de költségvonzata nincs, csak ha ő maga rá nem fizet.