Autómentes hétvége a pesti alsó rakparton

2021.06.10. 13:55

Ezen a hétvégén is megnyílik a gyalogosok és a kerékpárosok előtt a pesti alsó rakpart, de az Idősebb Antall József rakparton indult építkezés miatt csak a Kossuth tér és a Közraktár utca közötti szakaszt vehetik birtokba szombat reggel 6 és vasárnap éjjel 11 óra között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. Az Idősebb Antall József rakpart fejlesztése miatt június 7-én, hétfőn az Eötvös tértől a Margit hídig lezárták a teljes útszakaszt a közúti forgalom elől. Az ideiglenes forgalmi rend azonban lehetővé teszi, hogy hétvégén a gyalogosok és a kerékpárosok használják a rakpartot a Közraktár utca és a Kossuth tér között.

Az utolsó be- és kijárat a Garibaldi utcai felhajtó lesz, a kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, valamint a babakocsival sétálóknak azt a felhajtót érdemes igénybe venniük. Az Országház északi oldalánál lévő, a rakpartra vezető lépcső is nyitva lesz, de csak gyalogosan, a látogatóközpont és a múzeumhajó megközelítésére lehet használni.

A munka május utolsó hétvégéjén mintavételi fúrásokkal kezdődött, hétfőtől azonban már a bontást végző gépek dolgoznak a helyszínen.

Az Idősebb Antall József rakpart átépítése után egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. 

A lépcsős partfal megmarad, a Markó utcai rámpa támfala azonban beljebb kerül. Emellett zöldebbé válik a partszakasz, hiszen harmincöt fát is telepítenek.  • Hírek
  • Bankszámla