Balesetmentesek az utak, rengeteg az útfelújítás

2021.06.10. 06:26

A 84-es főúton, Sopronnál a határátkelőnél Ausztria felé több kilométeres a torlódás, hosszabb várakozási idővel kell számolni.

Az országos gyorsforgalmi- és főúthálózaton történt, a közlekedést jelentősen befolyásoló balesetről nem érkezett bejelentés – közölte az Útinform.

Szerda délután átadták a forgalomnak az M85-ös autóút újabb, közel 3 kilométeres szakaszát a Sopron-kelet csomóponttól a Pihenőkeresztig.

Fontos, hogy a 20 tonna feletti teherautóknak, illetve a tranzitforgalomnak továbbra is Sopron-kelet kijáratnál kell elhagyni a pályát.

Az M1-es autópályán mindkét oldalon felújítják a 162-es kilométernél lévő Moson pihenőt. Fontos tudnivaló a tehergépkocsival közlekedőknek, hogy a pihenőt használhatják ugyan, de tankolni nem tudnak, ott csak személygépkocsival lehet üzemanyagot venni. Helyette a Győrt elkerülő szakaszon, a 119-es kilométernél lévő Arrabona pihenőhely töltőkútjai használhatók. 

Hegyeshalomnál, a Bányatónál lévő hídon a dilatációs szerkezetet javítják. A határ felé a 168-as kilométernél mindkét forgalmi sávot lezárták, a járműveket a leálló sávra terelik.

Az M3-as autópályán a bagi csomópont közelében, a 40-es és a 39-es kilométer között egy hidat javítanak. A Budapest felé vezető oldalon a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalmat a belső és az ellenkező oldal belső sávjára terelik. A Vásárosnamény felé vezető oldalon a külső és a leálló sávon halad a forgalom.

Az M5-ös autópályán meghosszabbították a terelést. Így most már közel 10 kilométeres szakaszon kell korlátozásban autózni Lajosmizse és Kecskemét között. A 74-es és a 84-es kilométer között a Röszke felé tartókat a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik, míg Budapest felé sávelhúzással a külső- és a leállósáv használható.

Az M5-ös autópályán Röszke felé a 72-es kilométernél a burkolatjeleket távolítják el reggel 9 és 12 óra között a belső sáv zárása mellett. A műszaki átjárókat zárják le a 68-as kilométernél reggel 8 és 12 óra között. Mindkét irányban elkerítik a munkavégzés idejére a belső sávot.

Több helyszínen is a szalagkorlátot javítják napközben. Délelőtt Kecskemét térségében a 93-as kilométernél és Kunszállás közelében a 105-ös kilométernél, míg délután a 121-es kilométernél Petőfiszállásnál. Ez az oka, hogy Röszke felé csak a külső sáv lesz járható a munkaterületek mellett.

Szeged térségében reggel 6 óra és 18 óra között az elválasztó sávi növényzetet kaszálják a 168-as és a 159-es kilométer között. Budapest irányába, a mozgó terelés mellett a belső sávot kerítik el a forgalom elől.

Az M6-os autópályán, Himesházánál, a 180-as kilométernél lévő híd dilatációs szerkezetét javítják. A Budapest felé tartó oldalt lezárták, a forgalmat átterelték a szemközti, Pécs felé tartó oldalra, ahol irányonként így csak egy-egy sáv használható.

Az M7-es autópályán Törökbálint térségében felújítanak egy hidat. A 14-es kilométernél mindkét oldalon a leállósávot elkerítették. A 156-os kilométernél lévő Táskai pihenőt műszaki hiba miatt mindkét oldalon lezárták.

Az M35-ös autópályán, csomópontépítési munkák miatt a Józsai pihenőhely közelében mindkét oldalon sávelhúzásos terelés van érvényben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport