Eltűntek a traffipaxok az utakról

2021.06.10. 07:21

Egyre többen tapasztalják, hogy a fixen telepített sebességmérőkön kívül az út menti autókból és az út széléről nem mérnek sebességet a rendőrök – derül ki az ATV híradójából.

Kapcsolódó

A pesti utakba kódolva van a stressz és a gyorshajtás

Karácsony téved, ha azt hiszi, hogy az 50-es táblánál majd 50-nel mennek. Amíg a traffipax 68 km/órás határig nem büntet, addig annyival hajtanak – mondja interjúnkban Papp Tibor, a Totalcar főszerkesztője.

Az okokra vonatkozó kérdésekre a csatorna az ORFK-tól kitérő választ kapott. A hatóság azt írta: a Véda-rendszer rendben működik, de a többi mérésfajta megszűnéséről nem adtak információt.

A megkérdezett szakértők szerint nagyjából másfél hónapja szűntek meg az út menti autókból és az út széléről történő mérések, de az okokat ők sem tudják. Utoljára karácsonykor tapasztaltak hasonlót, akkor az indok az volt, hogy nem akarják zavarni az embereket.

Kapcsolódó

Életünket vagy kényelmünket védjék a sebességhatárok?

A városi gyorshajtás nálunk kis kockázatú, bocsánatos bűn, a halálos áldozatok száma pedig magas. A Magyar Kerékpárosklub elnökének írása a budapesti sebességcsökkentési tervekről.  • Tippek
  • Személyi kölcsön