Keresztelőt és születésnapot ünnepeltek, tömegverekedés lett belőle

2021.06.11. 14:23

Vádat emeltek az ellen a négy Nógrád megyei férfi ellen, akik egy nagybárkányi kocsmában ünnepeltek, ahol előbb belekötöttek egy a közelben szórakozó társasságba, majd botokkal, ütésekkel és rúgásokkal igyekeztek érvényt szerezni álláspontjuknak – tájékoztat róla a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye. 

A ügyészség beszámol róla, hogy három testvér és a sógoruk 2020. október 23-án egy keresztelőünnepség után iszogattak egy nagybárkányi kocsmában, amelytől nem messze egy másik társaság éppen születésnapot ünnepelt, melynek egyik tagja a kocsma előtt dohányzott, ezt meglátva az egyik testvér kért tőle egy cigarettát.

Azonban mivel csak az éppen szívott cigarettát kaphatta volna meg, feldühödött, szidni kezdte a férfit és megragadta a nyakát.

A megtámadott férfi hazaérve elmesélte a családjának a vele történteket, akik rögtön a kocsmába siettek, és igyekeztek volna számonkérni a másik társaságot.

Magyarázkodás helyett a négy férfi botokkal támadt az érkezőkre, és mindenkit ütöttek-rúgtak, akit csak értek. A verekedés hírére a bántalmazottaknak a helyszínre érkező újabb két családtagja sem járt jobban, a konfliktust kezdeményező férfi ugyanis mindkettőjüket megverte.

Az alaposan helybenhagyott család egyik tagja súlyos, míg másik kettő könnyebb sérüléseket szerzett, ám ez csak a véletlennek volt köszönhető. A keresztelő utáni after partizó társaság a történtek után lelépett a helyszínről a rendőrök kiérkezése előtt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a négy támadóval szemben garázdaság bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat, velük szemben szabadságvesztés, közérdekű munka és elzárás kiszabását, a fiatalkorú vádlottal szemben pedig javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.