Karácsony programot hirdetett, a Titanic megtalálója lapunknak nyilatkozott

IMG 7653
2021.06.12. 21:45 Módosítva: 2021.06.12. 22:01
Karácsony Gergely programot hirdetett, a Titanic megtalálója csak lapunknak nyilatkozott a karrierjéről szóló filmről. Bemutatkozik a Best of Balaton, indul a MOL Nagyon Balaton és az Index közös programja. Christian Eriksen, a dán labdarúgó-válogatott középpályása összeesett a finnek elleni meccsen, a pályán kellett újraéleszteni. Ezekről írtunk szombaton.

Klasszikus baloldali programot hirdetett meg Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt a nemrég elindított 99 Mozgalom kampányeseményén. Budapest főpolgármestere szerint ugyanis nem elég a kormányváltás, hanem jóvá kell tenni az Orbán-kormány elmúlt bő tíz évének bűneit. Az ellenzéki politikus mindezt többségében szociális támogatásokra fűzné fel, amiket elmondása szerint Európai Uniós forrásokból finanszírozna. Bővebben itt!

A Moderna gyógyszergyár leszerződött egy izraeli céggel, amely arra vállalkozott, hogy egy sor kelet-európai országban, így Magyarországon is forgalmazza majd a vállalat koronavírus elleni vakcináját. Minden résztvevőt, magánegészségügyi intézményt, sőt még nagykereskedőket is megkérdeztünk, hogy ez pontosan hogy fog zajlani, hol és milyen engedéllyel lehet majd beszerezni az oltóanyagot, de még így sem tiszta a kép. Bővebben itt!

Megindult a visszaszámlálás, mindössze két nap maradt hátra a tanévből, amely – a tavalyihoz hasonlóan – idén is rendhagyó volt. A digitális oktatás a pedagógusok, a diákok és a szülők életét is megnehezítette, a hónapokon át tartó bizonytalanságnak pedig hosszú távú következményei lehetnek. A szakemberek szerint a gyerekek jövője érdekében mihamarabb meg kell szervezni a pedagógusok talpra állását. Bővebben itt!

Robert „Bob” Ballard tengerkutató úgy vonult be a köztudatba, mint a Titanic és a náci Bismarck csatahajó roncsait felfedező lángelme. A legtöbb ember számára Ballard neve egyet jelent az utasszállító tragédiájával, holott a tudós – szakmailag – sokkal többet letett az asztalra. A karrierjéről szóló, Egy felfedező élete című filmet július 10-én, 21 órakor vetíti a National Geographic. Bob Ballard a bemutató előtt egy hónappal nyilatkozott – csak az Indexnek. Bővebben itt!

A Balaton kincseit, a legjobb éttermeket, halsütőket, szállókat és látnivalókat minden évben tucatnyi orgánum rangsorolja. Ezzel szemben a Best of Balaton egy deklaráltan személyes lista: 11 kurátor állította össze. Hiteles arcok, akiknek hihetünk, és akik hozzánk hasonlóan nagyon szeretik a Balatont. Fedezze fel 2021 balatoni legjobbjait napról napra az Indexen! Bővebben itt!

Módosult a védettségi igazolványokról szóló szabályozás, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. A módosítás értelmében ha valakinek 14 napja maradt az igazolvány lejáratáig, vagy lejárt az igazolványa, újra megkaphatja azt. Ennek a feltétele annyi, hogy bizonyítsa: szervezetében vannak még koronavírus-antitestek. Ehhez el kell végeznie egy magyarországi egészségügyi szolgáltató laboratóriumában egy olyan vizsgálatot, amely kimutat ellenanyagot a koronavírussal szemben. Bővebben itt!

Christian Eriksen, a dán labdarúgó-válogatott középpályása a 43. percben összeesett a Finnország elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen. Az Inter játékosát a pályán élesztették újra, állapotát később stabilizálták, a találkozót pedig félbeszakították. Az összecsapás később folytatódott, a finnek végül 1–0-ra nyertek. Bővebben itt!