Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Nem kell védettségi a lagzihoz, de van néhány buktató

2021.06.13. 07:04 Módosítva: 2021.06.13. 07:18

A lakodalmak kétszáz fős létszámkorlátja nem jelent érdemi akadályt, ugyanis egy házasságkötésre átlagosan nyolcvan-száz főt hívnak meg a párok, de népszerűek az ennél kisebb esküvők is, írta a Novekedes.hu esküvőszervezői forrásokra hivatkozva. Az egyéb családi és magánrendezvényeken ötvenfős a limit.

Kapcsolódó

Esküvő járvány idején: vannak, akik már háromszor is elhalasztották a lakodalmukat

Idén még sok a bizonytalanság, több pár inkább jövőre tervez nagy esküvőt.

Május vége óta nemcsak szűk körű ceremóniát, hanem lakodalmat is lehet tartani.

Ráadásul míg egy átlagos zenés-táncos rendezvény kizárólag védettségi igazolással látogatható, addig egy lagzin enélkül is részt vehet a násznép.

A házasságkötési szertartás, miként a temetés, nem minősül rendezvénynek, így nem érinti a korlátozás. Ha a polgári házasságkötést nem házasságkötő teremben, polgármesteri hivatalban vagy templomban tartják, akkor védettségi igazolványt itt sem kell felmutatni.

Mégis jól jön az igazolvány

Van azonban néhány pontja a szabályozásnak, amit nem árt figyelembe venni a tervezésnél, hogy zökkenőmentesen mondhassák ki a boldogító igent – hívja fel a figyelmet a portál.

  • Például figyelni kell arra a vidéki helyszínek esetében, ahol ideális esetben mindenki ott töltené az éjszakát, hogy akik nem tudnak igazolványt felmutatni, este haza kell utazniuk.
  • Másik problémás kérdés a külföldi vendégek meghívása, ők ugyanis külföldi állampolgárként biztosan nem rendelkeznek magyar védettségi igazolvánnyal, és eleve kérdéses, hogy beutazhatnak-e az országba.