Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Megjött a hidegfront, de nem sokáig ad enyhülést

2021.06.13. 17:31

Nem tart sokáig az éjszaka megérkezett hidegfront hatása, keddtől erős felmelegedés jön, a jövő hét közepére pedig igazi kánikula köszönt be, akár 35–37 fokra is számíthatunk. Ez ugyebár árnyékban mért értékeket jelent, így a hőérzet ennél jóval magasabb lehet.

A gomolyfelhők vasárnap este nagyrészt feloszlanak, és általában derült lesz az éjszaka. Hétfőn a Dunántúlon ismét kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, a Dunától keletre viszont több felhő képződhet, amelyekből futó zápor is kialakulhat. Az északnyugati, északi szelet országszerte erős, helyenként viharos széllökések kísérik, csak éjszakára mérséklődik a légmozgás. 

Vízhőmérsékletek.PNG
Fotó: Időkép

A fürdőhelyeken egész hétvégén nagy volt a zsúfoltság, legnagyobb tavaink és folyóink vízhőfoka is súrolja a kellemes határát, 21 és 23 fok közötti. A katasztrófavédelem minden nagyobb tavunkon működtet viharjelző pontokat október végéig. Ezek fényjelzései figyelmeztetnek, ha erős szélre, viharra kell számítani. 

Vasárnap éjjel a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű, míg hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.