Videóban köszöni meg a kormány a védőnők munkáját

2021.06.13. 09:31

Videóban köszönte meg Nyitrai Zsolt és Kásler Miklós a védőnők munkáját vasárnap, a védőnők napján. A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: mintegy ötezer védőnő teljesít szolgálatot Magyarországon.

Köszönettel tartozunk nekik, különösen most, hiszen a koronavírus-járvány idején ott dolgoztak az oltópontokon, és ők szervezték a 16-18 éves korosztály oltását is

– mondta.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: a védőnők szerepe és tevékenysége szép magyar tradíció, „a segítőkészség, együttérzés és a szakmai felkészültség magas színvonala kiemeli az egészségügy dolgozóinak ezen rétegét.”

„Ahogy önök megtettek mindent a magyar gyermekekért és családokért, a magyar kormány is megtesz önökért mindent” – hangsúlyozta a miniszter.

A videóban Lőrinczi Orsolya területi védőnő arról beszélt, hogy a védőnői foglalkozás 106 éves, hungarikumként megbecsült hivatás. „A szakma az egészségügyi bértáblába is bekerült, így négylépcsős bérrendezési folyamat indult el” – emelte ki.

A védőnők nemcsak a várandósokat és a gyermekeket, hanem az egész családot segítik - mondta, hozzáfűzve: ez a munka csak elhivatottsággal végezhető.  • Tippek
  • Hitelkártya